Monday, May 31, 2010

XPDC PAPA & THE GANG

Hati Mamma at Monday, May 31, 2010 6 Tukang Tambah Links to this post
Layan entry panjang berjela weh
2 hari nak siap
kan
Percaya lah!

29 Mei 2010


Mamma nak citer sket
Pasal Malaysian 125z Community
buat xpdc dorang ke Melaka
Di DRFC Camp Jasin, Melaka
Pada 29-30 Mei 2010 hari tu
Alah masa hari Kimi dilanda demam he
bat tu
Offkoss En. Papa terlibat tapi cuma tunggu kat Melaka saja
Kah :D

Ini gam
bar kat Shell mana tah
Tuang minyak ramai-ramai
Pastu konvoi ramai-ramai ke Melaka
Keselamatan kena jaga
bro!!!
Make sure semua ada lesen yeahh :p

Salah seorang team xpdc ni motor dia rosak
Dengar kata
baiki kat Seremban
Tak dikenalpasti apakah kerosakan dan kedai apek mana dorang
baiki motor tu
Ni gam
bar masa gambar motor rosak
Coil magnet terca
but ke ranap wehh
ahahahaha


Berhenti kat le
buhraya mana tah ni
Semua Mamma tak tau kan
Nak cerita sangat kan
Ha ha ha
Ekceli layan gam
bar saja
Peaceee :p


Tarraaa dan sampai Ayer Keroh Melaka
Skang ni ada kat Petronas Ayer Keroh la ni
En. papa kat depan sekali yerk..
Yang
belakang2 tu tak tau la nama apa
Boleh kenal??? :p


Tengah kusyuk duk tuang minyak korang ni kan
Teti
ba lak ada kemalangan tapi tak ada jiwa melayang

Menurut En. Papa
Kakak yang tergolek tu nak tuang minyak penuh kat tangki keter dia kan
Sekali minyak tu memang full sangat sampai melimpah ke simen
Masa kakak tu nak stop kan minyak tu dari terus melimpah
Dia terpijak minyak kat simen tu terus terjatuh

Pastu kakak tadi tergelincir lah dan terus tergolek
Licin agaknya

Kesian akak tu..lain kali hati-hati tau

Dalam hati mesti malu gila..
Ramai seh yang ada kat situ..
Termasuklah team xpdc En. Papa kan
Perghhh

Dah sampai kat DRFC Camp, Jasin tu
Kumpul motor dia ramai-ramai
Pastu amik gam
bo
Snappp!!


Ini adalah peserta yang datang ke DRFC Camp, Jasin tu
Tak termasuk yang snap gam
bo yerk :p
En. papa yang pakai
baju biru muda tuh
Dia sorang aje yang pakai
baju biru muda tu
Takkan silap tengok lagi wehhh :)


Possing2 ingat nak glam dalam belog Mamma kan :p


Sampai aje dorang lepak hilangkan penat kat kem tu

Makan makan time adalah wajib kan
Selepas beratus kilo datang dari pelusuk peninsular neh
Semua makan dan penginapan di kira sekali arung je
Rm50/kepala
Termasuk bbq malam karang tau
Uiskkk
baloiii baloiiiiii tu

Pas makan semua kasi full
Diorang terjun lom
bong puaka tau
Ini lombong puaka tu
Dah masuk tak nak naik lagi
Tu yang puaka tu
Ngahhh :p


Walaupun nampak seram tapi cantek kan??
Ni waktu lepas hujan kot
Nak terjun jugak rasanya
Lama dah tak asah skill neh

Sebelum terjun lom
bong
Diorang ni diajar camne nak guna BA (
Bouyant Aid) ni
Ada Instructor kat kem tu
Tolong cakapkan

Cara ikat pun kena ikut
Kalu tak lemas dalam lombong tu sapa nak jawab
Ikat kuat kuat sampai belaga tulang rusuk tu
:p


Nak masuk lombong pun kena bersenam tau
Kalu tak nanti lemas!
ha ha ha


Kasi can cecah-cacah air dengan kaki
Siyess cam budak tadika
Hahahahaha
Tapi tuk keselamatan punya pasal
Mamma tahan gelak okeyyy :p


Hah tu dia
Dah masuk lombong
Kalau la BA tu tak ada
Agak-agak wape orang je yang tinggal
En. Papa pun Mamma dah tau sangat dah
Tak reti berenang langsong tau!
Aaiissshhh

Kan betul tak nak naik kan..
Berenang la korang sampai kecut!

Kem ni jugak tempat latihan stamina untuk atlit2 SUKMA nanti tau
SUKMA diadakan di Negeri Melaka ye tuan-tuan untuk tahun ini
Tak silap start Oktober ni
Sila datang ke Melaka lagi masa ituuu

Malam tu ada dinner
Lepas kem
bong berenang petang ta
layan bbq ko!!
Wah wah wahdi
Tapi Mamma tak ada gambarnya

Lepas makan dan berbbq bagai
Diorang r
onda town pulak
Lepak kat kapal
banyak2 kat Bandar Hilir aje
Cuaca asyek hujan aje
Tak syok sangat nak redah

Sebelom masuk kem
Amik gambar lagi
Siap dengan
banner bagai kan
Semangat
berkawan betol diorang ni
Tapi patut di puji
Se
bab bersosial dengan cara yang sihat
Hehehehe

Terus masuk kem aje la kan
Diorang lepak kat kem saja
Dah hujan mana nak merayap
Lagipun dengan motor
Bukan dengan bas!
Kalu
bas senang sekali angkut aje kann
Nak buat lawatan ke Zoo macam budak sekolah pun tak pe :p
Hah

Tapi En. Papa balik rumah
Laarrr.. ingat tidur sama dengan diorang kan
En. Papa tukar pikiran malam tu nak tidur rumah
Risaukan Kimi yang tengah hebat dilanda demam kat rumah
Ekceli Mamma tak kesah pun dia nak tidur mana2
Lagipun kem tu dalam Melaka aje


ESOKNYA PLAK (30 Mei 2010)

Aktiviti kayak
Tapi En. Papa datang lam
bat
Se
bab hujan sangat lebat
Kan dah cakap tadi naik moto
Function pun tuk motor team saja kan
Tak
boleh naik keter
Kalu naik keter
Penyertaan ter
batal tau :p
Nak tak nak kena tunggu hujan reda jugak la
baru bertolak ke Kem dari rumah lak tu

Waahhh suka betul dia ni dapat main air
Ka ka ka
Banner tak tinggal hokayy :p

Untuk En. Papa
Ini pengalaman dia yang pertama mengenai kayak!

Semangat sangat
Kalau Kimi tak demam
Mesti Mamma join dah ni
Kah..

Lepas makan tengahari
Diorang dah nak blah

Barisan sebelum balik rumah masing-masing
Bersiap-siap dah semua nak bersurai lepas makan tengahari tu
Aktiviti hari ni cuma berkubang dalam lombong jugak main kayak
Tengahari dah nak balik
Sekejap je kan
Lain kali buat la 4 hari 3 malam
Ha ha ha


Peaaceee No Warr ok
Lain kali boleh buat lagi
Tapi bersosial tu elok-elok
Sampai anak cucu
Jangan menyimpang sudah

Kalu tak Mamma bakar team korang!
Siyesss tau!

AKTIVITI KIMI TIME DEMAM HARI TU

Hati Mamma at Monday, May 31, 2010 9 Tukang Tambah Links to this post
**Entry dipetang hari**

Hari Wesak Jumaat, lepak kan
Hurmm apa nak buat
Selain Mamma kemas rumah pastu lepak depan TV!

Tengah-tengah lepak sambil layan Kimi yang demam
Tetiba dia terjumpa pen dan buku dalam henbeg Mamma
Pastu dia tanya nak lukis apa
Mamma cakap

Lukis la gambar Mamma, Papa pastu gambar Kimi


Untuk pengetahuan korang2 kan
Kimi demam aje..mulut kaki dan tangan tak demam hokayy!

Hasilnya..
Dah macam antena TV
Macam tulang ikan tak cukup makan pun ada!
Ha ha ha ha

Yang atas sekali Mamma
Yang tengah tu kepala kecik Kimi tentu2 nya
Yang bawah sekali Papa kata Kimi :p
Sakit perut sampai Mamma gelak golek-golek
Puhh Mamma tipu
Gelak sampai satu taman

Kimi pandai lukis dah!
Haram Mamma tak tau
Lagipun ni 1st time dia nak melukis sesuatu :)

Biasanya dia conteng2 macam ni aje
Kan tak semengah aje kan??
Dah biasa sangat tengok
Kat dinding lagi banyak ko...
Tak heran lagi!


Pastu dia duk main tulis kat bawah ni
Tulis 1 - 10
Sebelah kiri nombor tujuh tu offkos la 6
Tapi no 6 dia cam tersepit je
He he he
Pastu no 9 terbalik
No 10 plak ...
Dekat sangat nombor 0 dengan 1
Dah nampak cam huruf p

Tak pe la..
Mamma tak kesah lagi
Kimi pun baru je sangat nak kenal nombor dengan huruf kan
Buat apa nak stress2 kan
Jangan nanti time kena betul2 belaja dia tanak sudah!
Masa tu siap la ko Kimi!

Yang tu cerita Jumaat lepas
Yang ni plak cerita hari Sabtu nya
Tengah-tengah main kepah keliling rumah kan
Terjumpa la plak Si Kimi dengan buku yang ada graf ni

Buku En. Papa yang taun bila ntah
So Kimi menggunakan kotak2 yang ada
Tulis nombor dalam tu plak

**Klik untuk tumbesaran

Yang Mamma peliknya
Time-time demam
Kimi sangat rajin nak menulis!

Takkan Mamma nak doa suruh Kimi demam sentiasa!
Uikss

SALAH LA PULEKK

Hati Mamma at Monday, May 31, 2010 3 Tukang Tambah Links to this post
Mamma macam blurr budak-budak dah cuti ke belom???
Maklum la lama tak sekolah
Ada anak sekolah pun baru takat 4 tahun je
Bukan darjah 3 ke 4 pon
So tanya kat En. Papa untuk kepastian

Malam tadi dah tanya
En. Papa sure sangat esok tak sekolah
Ok esok tak sekolah..

Pagi tadi tanya lagi
Sebab tengok kereta jiran kiri kanan dah tak ada
Maklumla kiri kanan tu semuanya cekgu!

Mamma : Betul ke tak sekolah ni?
En. papa : Iyer tak sekolahhh..(letih dh nak jawab)
Mamma : Ye ker?? Macam mana abang boleh sure sangat ni??
En. Papa : Ye lah sebab abang ingat lagi masa kita kawen dulu..lepas 2minggu kawen aje sekolah cuti..lagi satu ni kan pertengahan tahun..dah cuti laaa.. (aiyakss..fakta Papa tak boleh blah!)
Mamma : ~Diamm~ ..sangat bengap hal-hal cuti sekolah ni

Kimi asek duk bongkang lagi tu
Kalau tanya dia, kompom dia pun jawab holedey...

Masa tengah makan pagi

Mamma : Betul ke tak sekolah ni?? Abis tu nape keter jiran kita 2 2 tak ada?
En. Papa : Balik kampung kot.. (aduhh bidaah betul la Papa neh!)
Mamma : Balik kampung apanya??? Eh tak pon dorang sekolah ganti kot??? Diorang ni sebuk sekolah ganti sebab nak sedap cuti time raya nanti..
En. Papa : ye kerr?? (Papa plak yang duk tanya ye kerr??)
Mamma : Ye kot.. Nanti abang hantar Kimi umah Cik Misa. Ayang dah lambat ni
En. papa : Abangg??? Eh nanti Cik Misa tanya kenape plak hantar pepagi ni?? (Dah Papa cakap cuti sekolah!)
Mamma : Alah hantar aje la.. (penakot! Cik Misa tanya jawab la).. Cakap la yang Kimi dah start cuti sekolah.. lagi pun budak ni sekolah ke tidak dia kena jaga jugak..
En. papa : Yeerrr
|
Sampai opis
Duk kusyuk layan blogwalking, run etc
Dapat SMS dari En. Papa

Alamak ayang
bdk skolah ar mnggu nie.
Mggu dpn bru cuti hee he.
Sori salah mklumat

Mamma dah tau awal seminit dari SMS neh
Sebab ada user datang PID mintak sijil kelas dia
Dia la cakap budak cuti minggu depan
Huhuhu

Mamma dah terbayang Kimi
Pasti tengah besuka ria kat rumah Cik Misa
Maklumla..demam pun dah baik kan

Macam mana la Mamma boleh terpedaya dengan kata-kata En. papa
Bahawa budak-budak dah start cuti sekolah hari ni

Abanggg!!!!

Saturday, May 29, 2010

KIMI DEMAM

Hati Mamma at Saturday, May 29, 2010 4 Tukang Tambah Links to this post
Rabu lepas dah nampak Kimi selsema
Tapi tak la kuat sangat
Ingat nak kasi ubat je malam tu
Tapi LUPA :(

Kamis plak pergi sekolah selsema tu masih ada
Petang masa Mamma amik Kimi lepas waktu kerja
Cik Misa tegur dia selsema
Okey dah tau

Malam tu baru kasi makan ubat
Esoknya (jumaat) dah mula rasa badan Kimi suam-suam kuku
Sepanjang hari mata Kimi nak tidur aje
Nampak la dia letih je

Malam nak tidor plak cari-cari Cool Fever
Jumpa
Tapi yang setahun lepas :(
Terus tampal
Tapi tak lekat sangat dah
Buang terus


Ganti dengan wet towel

Malam tu plak dalam pukul 1.00 pagi
Badan Kimi sangat panas
Siap suruh dia kencing kat toilet
Agak touching sket Mamma pepagi buta tu
Kimi cakap

Kimi saaayanngggggg Mammaaa

Statement ni Kimi selalu kasi kat Mamma dengan Papa dia pun
Tapi terharu sebab sangat lemah suara dia
Mamma dah terpikir menda lain dah
Takut dapat statement ni untuk kali terakhir
Waaaa tidakkk..apa aku merepek nehh

En. Papa baru balik dari melepak ngan kawan-kawan
Ingat nak bawa pergi klinik/hospital
En. Papa kata tak payah dulu
Kasi makan ubat demam dulu..ok

PAGI TADI PLAK
Bangun dari tido terus pergi ke klinik
Siap sarapan kat kedai terus kasi makan ubat
En. Papa plak dah pergi gathering dengan 125Z team
Kat Jasin aje pon
Tinggal Kimi dengan Mamma

Kimi tengah layan Tom Tom Bak
Dengan kepala diletak tuala basah
Walaupun badan demam dan panas
Tapi mulut dia tak demam
Rasa suka jugak dengan Kimi..
Ada perubahan positif

Mamma pon saaayyannngggg Kimi
Sangat sangattt

Tuesday, May 25, 2010

LAGI DAN LAGI

Hati Mamma at Tuesday, May 25, 2010 2 Tukang Tambah Links to this post
Internet tak ada lagi
Hari ni rasa jahat sikit
Biarlah internet tak ada sebulan (x lama :p)
hhhuuuhhhhhh...

Kepada PIDnians
Kalu internet tak ada
Karnival Keusahawanan Sosial
Tak payah buat kan???
Hahahahaha

Tapi Mamma boleh menten
Duduk kat alam maya
Sebab Mamma sentiasa
Heret tali beruk biru datang opis panjat kelapa..neh ngeh ngeh

**Info Terkini
Jiran opis aku kata
Orang pos la mana lagi kan
Dia bgtau kat facebook aje pon
Mamma kopipes aje yek..

ila aku lupa nak bg tau kat mu..
ari sabtu arituh line tpn kena rempuh
ngan lori jd nya kabel sumer putus..
pos pun modem takleh pki..arinih td baru ok..
td kitaorg ckp kat pck telekom tuh line
internet ko tak ok tp dia nak tgk kan ko dh lik pulak..
esok ko meting..tp kitaorg dh bg no tpn ko kat tm t
dia tpn ko..aku rasa ada kene mengena
gak dgn kabel yg tercabut tuh..

Harap korang paham wahai orang kampong
Kenapa PID Tanjung Kling tak ada internet

Waaaa..nape la driver lori tu pegi langgar kabel tu
Sian orang kampong
Kalu ko cabut terus kan senag...ha ha ha

Monday, May 24, 2010

PID TAK ADA INTERNET LAGI

Hati Mamma at Monday, May 24, 2010 4 Tukang Tambah Links to this post
Masuk kerja..
Macam biasa la duty hari isnin
Sapu2, lap2, siram2, buang2 dan mcam2 la kan
Mana yang seangkatan Mamma tu mesti tau
Kerja sorang!

Lepas buat semua tu
Nak la lepas penat lelah
Dengan santai2 pulak depan laptop pinjam yang nak ranap tu

Sekali lagi entah yang ke berapa juta kali entah
Internet tak ada siap dengan phone tak boleh guna
Biasanya kalau internet line takde
Phone boleh guna lagi kat PID ni
Boleh la jugak lagi tanya khabar operator TM kan

Adehhhh
Dah start nak memaki sapa yang berkenaan
Tapi masih sabo
Mamma puasa ganti hari ni (nak bagitau la konon puasa :p)

Teringat kat En. Papa yang ada kat rumah
Kerja malam
Mintak tolong hantarkan beruk biru

Bila beruk biru sampai

Barulah boleh duduk kat alam maya
Tapi beruk biru tak menggembirakan Mamma jugak

Apsal rasa cam tensen aje???

Dan dan teringat mimpi malam tadi

Tengah lepak kat persisiran pantai
Phone jatuh dalam laut
Siap doa mintak2 la mimpi aje..
Sekali betol mimpi laaaa :p

Rasa serabut aje neh
Tang perut ni plak
Aduu
Macam tak biasa puasa la pulok

Saturday, May 22, 2010

SANTAI SABTU

Hati Mamma at Saturday, May 22, 2010 9 Tukang Tambah Links to this post
Entry ni dibuat lepas semua keje setel
Nak hilang penat
Lepak aje depan TV
En. Papa tidur dalam bilik, pagi tadi balik keje

Ni tempat kitorang lepak
Mamma berbelog memang meniarap
Sambil tengok TV
Ye ke?????????
TV tu bukan dikonker oleh Kimi ke???
Apakah????

Alas sementara aje ni
Tikar dah nehi dah
Tengah jemur
Kimi kencing..potong boboi karang baru tau

Tangan tengah pegang boboi tuh
Aishh apa lah..Pas snap tangan Kimi kena jentik
Kah :D

Alas kecik tempat Mamma
?????????
Alas yang besar tempat Kimi
?????
Mamma dah mintak yang besar tu tapi Kimi tak kasi
Kemutt la ko Kimi !!!!

Kimi konker TV
Setiap hari macam ini la
Tengok TV pun sungguh2

Suka sangat layan Tom & Jerry
Dengan Pink Panther
Animal Mechanical, Special Agent OSO, Higglytown Hero tu sampingan aje :p
Dah kurang jugak layan Ben 10

Tak ada chance langsung Mamma nak layan citer hindustan petang2 camni
JANGAN HARAP HOKAY!!!
Walaupun tak minat citer hindustan ni
Saja la nak klik kan
Kasi dajal ngeh :p

Friday, May 21, 2010

KENA JUAL

Hati Mamma at Friday, May 21, 2010 9 Tukang Tambah Links to this post
Jangan korang tanya kenapa dengan basikal buruk neh
Handle basikal campang kan??
Ni dah rosak punya..
Tunggu Mamma nak lempau aje..

Tuan punya kenderaan ni mestilah Kimi!
Hadiah harijadi masa umur 2taun
Jangan tak caya..


Ini Kimi masa hari dapat basikal tuh
Satu hari tak tidur layan basikal ko
Masa ni dalam bilik aje kat rumah mentua sayang :p
Tak pindah rumah lagi
Kitorang lepas snap aje terus kantoi tido..
Maklum hari minggu tak keluar atas katil la..huhu

.
.
.
.
Balik cerita asal

Balik keje aje, tetiba Mamma dengar

Sulat kaba lamerrrrrr
Sulat Kaba lamerrrrrrrrrrr

Sah apek beli paper datang rayau kat taman Mamma
Terus Mamma tahan apek tu

Mamma : Apek, besi buruk beli ker?
Apek : Beli! (terus keluarkan dacing!)

Timbang terus aje apek neh
Berat 5 kg

Dapat la RM1!
Hahaha hahaha hahahaha

En.Papa cakap baik tak payah jual
Beli dekat seratuh!
Adala dalam RM70-RM85 camtu!

Masalahnya menyemak aje
Mamma tengok tersepuk aje pon
Suh baiki En. Papa buat tak apik aje
Jual la senang

Duit RM1 tu Mamma kasi Kimi
Last sekali tah mana hilang duit tu

Lepas apek tu kasi Mamma RM1
Terus je apek tu taruk dalam trak dia
Huh

Selamat jalan beskal Kimi
Ada masa kita jumpa lagi (haha)

Lepas jual ada gak rasa menyesal
Kalau En. Papa, dia suh baiki
Tapi kos dia abis gak dekat RM50-RM60
Tu En. Papa la kata

Mamma kata
Kalau banyak tu abis
Baik beli baru aje
Kan??

En. papa diammmmmmmmmmmmm

KADANG RAJIN

Hati Mamma at Friday, May 21, 2010 5 Tukang Tambah Links to this post
Tengah Mamma lipat baju yang menimbun belen balik dari Tg. Malim hari tu
Tetiba Mamma perasan Kimi tengah membaca
Memang selalu jugak la dia membaca tanpa disuruh
(sememangnya Mamma xpernah suruh ngeeh)
Sebab dia kan baru 3.8 tahun..haha
Jadi Mamma tanak stress dia sangat
Pergi sekolah untuk membiasakan dia aje kat alam persekolahan

video
Mak aihh..layan la korang 8.36 minit tuh haha

Sebelum ni dia membaca ke buat apa ke pasal sekolah dia
Mamma tak pernah amik tau
Amik gambar pun tidak..kaka

Kali ni rasa nak amik
Layan..

video
Yang ni kalu nak tengok kena korban masa 6.47 minit hehe

Dekat sekolah dia
Cuma ini aje modulnya
Siri Peter & Jane (a-b)

Pastu buku Bacalah Sayang
Tiga buah buku ni sampai lunyai dikerjakan Kimi
Dalam lagi haru
Siap conteng2 ngan pensil kaler lagi
Kalu buku Bacalah Sayang ni
3 suku darinya Kimi dah boleh baca
Siri Peter & Jane plak
Buku 1a dengan 1b Kimi dah boleh baca jugak
Yang 1c tu dah boleh jugak tapi tak semua lagi la..
Mungkin tengah belajar kot..tah :p
Tak amik tau sangat

Ingat nak pergi Wonderkids nak check
Semua hasil contengan Kimi
Tapi bila???

Thursday, May 20, 2010

ODITER SUDAH SAMPAI

Hati Mamma at Thursday, May 20, 2010 2 Tukang Tambah Links to this post
Odit oo odit..
Akhirnya ko tercegat juga kat PID Mamma ni
Tepat jam 9.40 pagi tadi
Pastu ko belasah kelebek semua habuk kat PID ni sampai Jam 11.40 pagi
Huhh

Masa odit tengah bersiaran langsung
Tak ada apa yang moskil
Semua berjalan dengan baik lagi harmoni
(Siap ada sesi ompat-mengompat lagi :p)
Siyes diorang tak gerun pon...

Yang datang 3 orang
Sorang lagi tu lelaki dan still bujang tapi tak tau la available ke tak
Yang tinggal amik gambar 2 orang aje ni hah
Sebab diorang sesama diorang pun dah bergadoh tadi
Siap ada saun menyaun lagi
Mamma terperanjat jugek
Tapi buat ala kadar rilek aje :)
Tak masok campor
Sukati korang lah!
Sebab tu amik gambar berdua sebab lelaki tadi dah out dari PID

Mamma ingat Mamma yang kena saun sebab rekod x lengkap ke apa
Mana la ta tau kan..
Dah masuk umor pra 30-an ni :p
Banyak tak cukup ke apa ke kan???

Sebelah kiri tu
Lepas Mamma selidik ropa-ropanya
Umor adik-adik baru..laaaarrrr ingatkann... :p
Yang ranggi manggi tu pulak dah 50-an
Macam adik-adik jugek..

Selesai satu bebanan...
LEGA

TAPI

Datang pulak bebanan baru
Kena buat karnival plak..
KARNIVAL KEUSAHAWANAN SOSIAL
Dengan bajet ala-ala celah gigi (RM500)
Pastu dengan pc yang ala-ala nak mampos sebanyak 2 bijik ko!
Rasa nak masuk wad terus!

Ingat baru nak bersenang lenang dengan blog ni
Yang dah lama sentuh x sentuh ni :p
Kalu blog ni pandai mengadu
Agaknya lama dah Mamma kat pejabat agama hehe :p

Wednesday, May 19, 2010

BAHANA

Hati Mamma at Wednesday, May 19, 2010 2 Tukang Tambah Links to this post
Pagi tadi print segala mak nenek repot ok aje
Maklum la
Esok makcik-makcik audit nak datang
Mamma dah mula kelam kabut
Semalam dah la coti
Macam tak ada pape yang nak berlaku esoknya

Tengah-tengah printing
Tetiba plak printer buat hal
Keluarkan bunyi pelik-pelik
Kalau perlahan-lahan boleh tutup telinga lagi
Tapi kalau bunyi dah macam keter bajak sapa nak jawab?

Dalam duk bunyi keter bajak, bajak sawah yang ganti kerbau tu
Boleh lagi la print kertas selai dua
Tapi bila Mamma kasi sedas dua (kena ketuk :p)
Terus tak keluar kertas yang di print
Tapi bunyi tetap menten!
Adehhhh bahana... bahana...

Sunday, May 16, 2010

AWARD DARI NASIKPUTEH

Hati Mamma at Sunday, May 16, 2010 2 Tukang Tambah Links to this post
Lama sunggoh Mamma tak berbelogwoking dan sengkatannya kat list yang sediaada
Apatah lagi nak masuk belog baru yang tertenggek kat widget Mamma neh
Sejak dua menjak asek bizi manjang ajek

Tadi dah dapat HAJI JUSCO lepas tawaf 7 kali
Sampai rumah aje..terus buka lappy Mamma
Rajin pulak nak berbelogwoking kat list Mamma

Antara satu belog yang Mamma sangat suka nak masok
Iaitu belog nasikputeh
Ada la dalam 6 entry Mamma terlepas kat belog nasikputeh

Duk asek scroll down layan entry tu
Aisshh terjumpa pulak award neh..
Tengok-tengok Mamma dalam senarai
Duk atas sekali lagi :P
Powered by BannerFans.com
Tapi nasikputeh kata susnan nama tak bermaksud apa-apa
kan nasikputeh kann .. tah pape Mamma neh
Cantik award tu nasikputeh heh

Tapi sini ada sket nak cakap kat Cik nasikputeh ni
1st sekali Mamma nak mintak mahap sebab tak perasan award neh
2nd plak jangan kata Mamma xlayan plak award2 neh, Mamma suka bila di award kan neh
Sekian nasikputeh

Dah mula rasa sayang la kat nasikputeh :p

LETIH MASIH TERASA

Hati Mamma at Sunday, May 16, 2010 0 Tukang Tambah Links to this post
Semalam satu hari duk melepek kat rumah
Lepas tido..tido lagi
Bangun tido dekat pukul 11.00 pagi
Pastu boleh sambung lagi tido pukul 2.30ptg sampai 7.00 petang
En. Papa pergi main ping pong pun Mamma tak bangun

Sapu rumah ala kadar aje
Kain baju dah menimbun mintak dicuci
Tapi Mamma buat tak pandang aje
Tak tahu lah kenapa letih sangat balik dari PID Tanjung Malim neh!

Dan hari ini Mamma kuatkan semangat jugak
Walaupun badan rasa makin sakit
Tapi yang syoknya sakit pinggang dah hilang :)
Rasanya kat Tanjung Malim hari tu tak adalah tolong angkat2 khemah ke apa

Hari ini start dengan kerja2 mencuci
4 kali basuh baru siap
Tapi masa entry tengah taip
Mesin tengah pusing round ke-3

Tapi dah tak sempat dah nak jemur
Dah petang sangat dah
Tapi tetap basuh
Esok pagi terus jemur je

Peluh jangan kata
Rasanya baju yang Mamma pakai dari malam tadi neh
(belom mandi lagi..dah satu hari kemas umah ;(
Dah 4 kali basah, 4 kali kering dah
Tapi kerja belom jugak setel
En. Papa pergi kerja (main ping pong lagi..result dapat tempat ke-4)
Pun buat tak tahu jugak

Makan nasi panas lauk sambal bilis yang hari itu je
Sayur entah ke mana
Bedal saja la nak oiii
Mamma betul2 tak larat nak masak hari ni
Walaupun udang, ikan dan ayam mintak dimasakkan
Sebab dah 2 minggu lauk tu Mamma beli
Tapi tetap duk keras dalam peti ais lagi!

Dalam duk letih-letih ni
Hati tetap teringin nak pergi jalan-jalan kat JUSCO
ADEHHH
Nak bawak Si Kimi neh
Asek duk tanya bila nak pergi shopping
Walaupun dalam dompet ada RM60 aje nak oii
Takat pergi tawaf JUSCO tu boleh la kot

HUH..LAMBATNYA GAJI ;(

Friday, May 14, 2010

SELAMAT SAMPAI

Hati Mamma at Friday, May 14, 2010 4 Tukang Tambah Links to this post
Dari rumah Zell
Sempat singgah rumah MR
Borak lebih kurang dengan MR yang dilanda selsema
Terus gerak ke KL dengan kereta Cik Ezey
Amik bas terus ke Melaka
Tenkiu Ezey..kalau la ko tak ada

Mamma sampai dari KL pukul 9.05 malam
Letihnya
Terus call En. Papa yang dalam perjalanan balik kerja tu
Terus pergi amik Kimi kat rumah Cik Misa

Sampai rumah Cik Misa
Kimi tengah menangis bukan meraung
Sebab dah malam tapi Mamma atau En. Papa tak datang jemput dia lagi
Lagipun ini 1st time dia duduk rumah Cik Misa sampai malam

Terus balik dan mandi
Lepas tu Mamma keluarkan T-shirt
Yang Mamma belikan untuk Kimi dengan MR
Murah ajerrr cuma RM8 aje kat kedai MR

Masa mula keluarkan T-Shirt tu :-

Mamma : Kimi, Mamma belikan Kimi baju. Cantik tak??
Kimi : Waaaa cantiknya..Mamma belikan ke?
Mamma : Ahah..cubalah pakai
Kimi : Cantik lah Mamma..terima kasehh Mamma
Mamma : samerrrr...
Kimi : Canteklah baju ni macam Kensen :) (ejaan Kensen tu tak pasti, tapi sebutan seperti ejaan la)
Mamma : Apa?
Kimi : Kensen
Mamma : Apa?
Kimi : Kensen (pekak ke apa Mamma aku neh??)
Mamma : Apa tu Kensen
Kimi : Kensen tu kawan Kimi la
Mamma : Kawan Kimi?? boy ke girl?
Kimi : Boy lah..
Mamma : ooOOoo..apa-apalah

Sambil pakai asek duk ulang cantek cantekk
Tetiba...

Kimi : Seluar tak ada ke Mamma?
Mamma : Aishhh..banyak cantek..orang dah belikan baju nak seluar pulak..hampeh!

En. Papa yang dengar dari jauh pun cakap huh

Terus buka je baju tidur dia
Kemudian sarung baju yang kononnya cantek sangat tu :p

KEMUNCAK @TANJUNG MALIM

Hati Mamma at Friday, May 14, 2010 4 Tukang Tambah Links to this post
Hari untuk dikerah telah tiba
Malam tadi tak boleh nak tido sangat kat rumah Zell
Biasalah bertukar tempat tido..
Tapi malam kedua akan jadi tempat yang paling best nak tido hehe

Sentuhan terakhir sebelum program berlangsung
Nak tampal logo lama kat bunting
Adehh..bunting yang baru tak ada ke??

Ini semasa program tengah berjalan
Masa ini okay lagi la
Tak penat lagi cuma ngantoks pasal malam tadi tak tido sangat
Apasal la dengan peha Mamma tu weh??
Menuju macam tuan rumah ke???
Macam sebelah Mamma tuh??

Berborak dengan pihak Audit Dalaman KPKK
Dengan diorang ni la kitorang sangat gerun
Kata diorang nak datang Khamis depan kat PID Mamma
Tapi selepas diberitahu oleh MR
Perasaan kembali tenang dah la la la la :p
Diorang sangat friendly

Ini semua adalah pelawat yang datang tuh
Mamma duduk depan sekali 3 dari kiri
 
Hak hak hak
Mamma tengah jadi tukang basuh belakang


Mamma dah letih sangat
Lepas kemas sepah-sepah tadi
Lepak kat CUPAK kat Tg. Malim

Makan plak sebab tengahari tadi tak makan
Skang baru terasa laparnya!
Pada pelayan CUPAK
Sila ke kelas MELAYAN PELANGGAN!

Thursday, May 13, 2010

RINDU KIMI YANG KENA TINGGAL

Hati Mamma at Thursday, May 13, 2010 5 Tukang Tambah Links to this post
Sah-sah la sekarang Mamma kat Tanjung Malim
Baca entry lepas kan?
Tidur rumah penaja offko Paun Puan Zalia a.k.a Mummy Kaleep a.k.a Mummy Ahmad
Duk asyik teringat kat Kimi plak
Dah lama rasanya tak tinggalkan dia dengan En. Papa
Last sekali masa pergi kursus kat Penang Feb 2009 huk

Tak ada nak babap bontot Kimi
Tak ada nak cobit Kimi
Tak ada nak marah- tak tentu pasal kat Kimi (sepahkan rumah.. pasal la kan?)
Tak ada nak marahkan Kimi sebab minum air bergelas-gelas
Pastu kena anta toilet berkali-kali (aiisshhh)
Tak de
Takk dee
Takkk deee !!!

Masa belom datang sini semalam
Banyak pesanan untuk En. Papa

Abang, nanti kalu nak amik Kimi
Pergi beli makanan dulu pastu bungkus
Jangan makan kedai
Takut Kimi lari ke jalan masa Abang tengah makan
PARAH!!! (pernah berlaku)
Jadi makan kat rumah aje

Abang..kalu rajin tolong la mop rumah
Abang kan rest 3 hari
(Mana nak cari kompeni kerja 4 hari, off 3 hari)
Kimi pergi sekolah Abang pun duduk saja gak kan

Abang jangan lupa siram pokok kat FarmVille belakang rumah
Pokok limau purut, serai dengan kunyit
Nantikan layu plak
Kan jiran-jiran tak boleh nak amik lagi
Sebab dah mampos

Abang tolong bangitau Cik Misa (penjaga Kimi)
Ayang pergi Perak
Lupa nak bagi tau hari tu

Abang jangan lupa itu
Abang jangan lupa ini
Abang itu
Abang ini

Malam tadi sms En. Papa
Kimi tanya Mamma tak?

SMS berbunyi "Mamma kerja, Kimi duduk dengan Papa laaa"
Ayat Kimi macam berjurus aje

Dan tu jugak Mamma call En. Papa

Mamma : Abang kat mana ni?
En. Papa : Kat dalam kereta..bawak Kimi round
Mamma : OoooOooo..Kimi mana? Notty tak?
En. Papa : Ada ni hah..baik aje
Kimi : Hello Mamma
Mamma : Hellooo..Kimi kat mana ni?
Kimi : Jumpa kawan Papa tadi..Papa antar barang kat kawan dia (ceh papa tak cakap pon pergi anta barang)
Mamma : Antar barang?
Kimi : Ye la..antar barang kat kawan Papa laaa (barang motor la tuh!)..Mamma kerja ke? Mamma kat mana?
Mamma :Iyer la Mamma kerja...Mamma kat Perak
Kimi : oOOoo bewakk (means ber*k)
Mamma : Eeehh bukan..hurmm Mamma kat KL la senang (malas nak explain)
Kimi : ooOOoo KL..KL tu apa?
Mamma : Kuala Lumpur la (nanti ko dah besar Mamma bgtaulah!)
Kimi : oOOoo
Mamm : Kimi...Kimi jangan notty ye..Mamma tak ada (pesanan bermula dah)
Kimi : Okkey
Mamma : Kimi jangan pukul2 Papa ye (yang En. Papa pulak diam ajer orang tu buat dia, mana tak Kimi naik syehh pukul dia)
Kimi : Okkey
Mamma : Kimi nanti balik Kimi terus tido yer, esok nak sekolah
Kimi : Okkey
Mamma : Sebelom tidur Kimi g kencing dulu ye
Kimi : Okkey
Mamma : Lepas tu jangan lupa baca doa tido
Kimi : Okkey
Mamma : Baca doa halau setan skali
Kimi : Okkey (aisshh apa kena budak ni asek ok ajee)
Mamma : Istifar jugak tau
Kimi : Okkey
Mamma : Pastu mengucap sekali tau
Kimi : Okkey (erkkk)
Mamma : Okey lah..letak la..
Kimi : Okkey byeee

Isskkk bukan main hepi aje Kimi neh
Erkkkss
Terlepas dengan cengkaman Mamma!

BBQ @PID TANJUNG MALIM

Hati Mamma at Thursday, May 13, 2010 7 Tukang Tambah Links to this post
Semalam Mamma pergi ke PID Tanjung Malim
Nak pergi tolong Mummy Kaleep
Buat apa yang patot
Sebab ada lawatan dari SKMM dan ITU-UUM (korang xpayah la tanya :p)
Pastu last minit tambah lagi deligasi (wah ayat..)
Dari Ministry of ICT from Thailand

Tapi sebelom tu Mamma naik KL amik stok kain pasang
Yang last week dah habesh!
Lepas setel semua, Ezey amik Mamma kat Jalan TAR
Terus ke PID Tanjung Malim

Sampai aje..
Kitorang lepak ajer..tak ade kerja pon nak tolong :p
Semua dari PID Perak tak sampai lagi
Kitorang yang jauh lagi dah cemerlang

Petang ni ada BBQ
Kakitangan pos sangat bekerjasame
Mummy Kaleep suntik semangat dulu
Esok dia nak kerah kitorang abis-abisan

Geng PID Perak sampai 6.30 ptg
Macamlah jauh kan!!
PID Tanjung Malim tu kat Perak gak! huh
Mak Cik Rehan (MR) yang tetap kepochi
Orang laen nak amik gambar
Dia nak bercakap lagi haha

Mamma bersama MISS EZEY
Yang still single :)
Yang duduk tu Ana dan Aida


Muka dari kiri duduk
Zarina, Imma, Neena, Ana & Aida

Muka dari kiri berdiri
MR, Mamma, Mummy Kaleep dan Khairil

Tuesday, May 11, 2010

HARI MAK-MAK

Hati Mamma at Tuesday, May 11, 2010 9 Tukang Tambah Links to this post
Sambutan Hari Mak-mak
hahaha
Ini adalah kali pertama sambutan Hari Mak-mak untuk Mamma
Sejak jadi Mak 4 tahun lepas :p

Lepas call Mak kat kampong wish Selamat Hari Ibu
Siap tanya Mak nak apa
Mak cakap nak emas segunung
Haksss tenganga mulut Mamma sampai cecah lantai
Tak terbayang rasanya

Tapi Mamma tau..
Mak tak nak apa-apa kecuali kebahagian Mamma
Sebab tu Mak meraban dengan Mamma
Hahahahaha

Walaupun ingat tak nak sambut macam taun-taun lepas
Sebab tak pernah tau tarikh sebenar Hari Ibu :p
Seddehh la ko neh!!

Tapi Kimi asek nyanyi Lagu Ibu ajerkk..
Dekat sekolah Teacher dia yang ajar
Sekolah Kimi plak kalu ada apa-apa sambutan atau perayaan
Mesti nyanyi lagu tema tersebut
Sampai memekak-mekak kat rumah

Macam hari itu dia memekak nyanyi lagu Gong Xi Fa Cai
Mamma nak tunggu perayaan Deepavali aje :p
Tengok dia nyanyi camne kat rumah hak hak hak
Memandangkan Teacher dia pun India :)

video
**masa ini Kimi duduk atas perut Mamma sampai kaki Mamma kat dinding menahan berat kilo Kimi
harap maklum :p


Dah Kimi asek memekak nyanyi Lagu Ibu tuh
Sampai datang rasa nak sambut pulak
Kami sambut kat Pizza Hut @Jusco ajer..
Sambutan secara sederhana saja
(manjang sederhana..padahal order sampai tak muat meja aisshh)
Kami sambut sekitar orang dok kecoh Hari Ibu la
Hari Sabtu lepas..main taram saja

Kami tengah tunggu order
Sesi bergambar adalah wajib :p

Kimi oo Kimi


Menu : Fish King Pizza seperti di atas wif extra Cheese & Stuffed Crust
Mushroom Soup
Deli Chicken Wing
Chicken Bolognise Spagheti
Garlic Breadstix
Cheese Baked Rice
Pepsi


** SAMBUTAN 1ST TIME DAN TAK ADA HADIAH SEPERTI TAHUN-TAHUN LEPAS..HARAP MAKLUM
 

OOH HATI MAMMA Copyright © 2011 Design by Ipietoon Blogger Template | web hosting