Thursday, February 18, 2010

MEMORY

Hati Mamma at Thursday, February 18, 2010 0 Tukang Tambah Links to this post
Layan gambar je la..dan amik gambar je..tak sempat langsung nak berbelog masa tu (sebulan lepas)... sebab busy sangat-sangat antara ke'busy'an masa tu...

Pergi teman Papa main bowling..
Dalam Januari 2010 jugak tapi tak ingat berapa date dia..
Sebelum Papa main, Kimi try dulu yerk..
Tunggu keputusan panel hakim cap ayam..
Tadddaaaa... Team Papa juara..
Kimi tumpang pegang hadiah...


Lepas tu...minggu depannya pergi Taman Buaya lak...
Tiket untuk yang dewasa sahaja..Kimi tak payah..
cinonet lagi kata kakak kaunter tu..
Tangan yang kulit mulus tu tangan Mamma hokeyy!! heheheh..
Dalam Taman Buaya ni siap ada pool...
Memang dah lama janji ngan Kimi nak bawak dia pergi swim..tapi hampeh penakut..
Mamma tak mandi..pemerhati sajork..



Minggu depannya lagi..pergi Johor Bharu plaks....lepak kat hotel apa tah namanya..nanti Mamma update nama hotel tu..Sebab Papa ada kursus dengan Astro..
Papa dapat jadi wakil Astro..
Sapa-sapa yang nak pasang Astro atau nak mintak tolong datang carik signal Astro..
Sila call En. Papa yerk.. (017-6328624)...huhuu sempat promot lagi..

Nak suruh tengokkan piring Astro pun boleh jugok..kakaka

Sampai jer hotel terus mandi dan siap-siap nak ronda-ronda bandar JB..
Sebelum keluar, sempat minum Welcome Drink kat lobby..
Dah tu terus meronda...esok nak balik dah kan.. so kena rushing sket sebab sampai JB dangat petang..


Dah malam tak banyak gambar yang boleh diambil..
kualiti gambar kamera telefon Mamma sangat tidak cantik (alasan lagi la neh nak beli phone yang canggih lagi)...
Inilah rupanya Pantai Lido...banyak sangat Singaporean..

Kimi buat peel nak apatah masa ni..(mana nak ingat lagi menda dah sebulan lepas hari ni baru buat en3..kekekee)

Yang sensor tetap sensor..
Nanti Kimi tak la salahkan Mamma laks..
Pagi esoknya..sebelum Check Out..Kimi berendam dalam tab ni..
Sementara Papa lak dengan Kursusnya...tinggal Kimi ngan Mamma kat hotel...
Mandi kat bath tab dulu sebelum bilas ngan swimming pool nanti..layan...

Dah puas berendam dalam bilik...Kimi ajak turun pergi pool lak kat bawah..
Mula-mula mandi pool kecik jer...lama-lama..

Layan pool besar plak..tak best katanya yang kecik..
Masa mandi pool ni..angin kencang gila sebab angin dari Selat Tebrau..
Mamma yang tak mandi pun sejuk beku rasanya...
Tengok gelora air tu pun dah tau...
Semua guess pelik ngan Kimi, tak sejuk ke?????

Dah Check Out kul 2.00 ptg (Mintak kuar lambat..patutnya kul 12.30 dah kena cau huhuhu)....
Sementara tunggu Papa kul 5.oo ptg siap kursus...
Mamma merayap kat Parkson..layan Kimi jer..


Puas layan Kimi kat Parkson..sempat pau Mamma transpomers...huhuhu
Lepas puas round Parkson..Mamma tunggu kat Lobby hotel Papa Kursus (tak sama ngan hotel kitorang menginap yerk..)..
Kimi terus buka jerk tranpomers dia..Mamma biarkan saje sebab takut dia bosan plak...


Lepas Papa kursus..terus gerak balik..
Tapi sempat ambil gambar kat Selat Tebrau...

Minggu depannya lagi...
Mamma tak mana-mana...cuma duk lepak kat rumah...
Mamma buat Nasi Dagang kooo ....hekhekhek..
Sebagai anak jati..Mamma rasa kena pandai buat Nasi Dagang..trade mark tu!!..
So mula la percubaan Mamma yang pertama kali ini..
Yang bestnya...JADIK kooo...hekhekhek..
Yang lagi bestnyaaaa plak...
-->Neighbor2 siap puji SEDDAAPPP!!!!..hakhakhak..
Sapa-sapa nak tempah sila call Mamma skang...kakakaka
Papa makan nasik lauk biasa saja sebab dia tak makan Nasi Dagang..Papa layan Asam Pedas..

Wednesday, February 10, 2010

HUTANG LAMA

Hati Mamma at Wednesday, February 10, 2010 0 Tukang Tambah Links to this post
kSebenarnya bukan hutang apa ponn...hutang hadiah harijadi Kimi ke-3 tahun (11 September 2009) hari tu..erks aci jugak main hutang2 heh...Nak jadi cerita..hari ni badan Kimi cam nak demam..siap Kimi cakap "Kimi rasa nak demam la Mamma"..Papa datang.."alahh..panas sket je ni Kimi.."..Kimi sambung calap lak.."a'a la..panas siket jerk.."..hhehehe...tiba-tiba Kimi cakap "Kimi nak Train la Papa"..adduuu terkena la plak...amik kesempatan betol Kimi ni...Papa terus pergi beli train tu kat Jusco sebab nak tunggu Papa off lambat lagi..so Papa start motor je, pergi sorang-sorang beli train idaman hati Kimi tu sebab malam ni Papa keje..pergi sorang cepat sikit baliknya..ye lah..masa pergi dah 6.45 beb!

Hermmm...siap balut lagi..
Free wrapping kat Jusco nuh!

Tarraaa...inilah idaman hati Kimi sejak sebulan lepas...
gara-gara Thomas & Friend ni jugaklah Kimi angau sampai tengah mandi..nak tidor dia bisikkan kat telinga Mama dia..
Nanti Mamma dapat gaji..dah ada duit..Mamma belikan train yerk..
tadi plak terus pergi beli sebab sampai dah nak demam si Kimi angaukan train ni

Papa pasangkan yerk...


Hasilnya....best jugak Mamma main ni..semua train dalam tu bekerja sendiri..
suka tengok train ni buat kerja (guna bateri hokey!)
 

OOH HATI MAMMA Copyright © 2011 Design by Ipietoon Blogger Template | web hosting